OpdePlof.nl

Francais Deutsch English
disclaimer contact stats
Tour: 11-10-2008 - Ostende

Ostende(BE) - 11 okt 2008- 456km

10:00-19:00: De eerste rit wat verder van huis. Eerst even de tank volgegooid, want het was wel de bedoeling de rest van de dag te blijven rijden. Ik wist van tevoren ook niet waar ik uit zou komen. Gewoon op de motor gestapt en we zien wel. Het was wel de bedoeling om België in te gaan, dus op de grensovergang van de A67/E34 naast Douanekantoor Postel bij Mol maar meteen de eerste pauze gehouden. Een tip voor mezelf de volgende keer: doe geen cola in een afgesloten termosfles. Tijdens het rijden treedt hetzelfde effect op als wanneer je een fles cola schut en wanneer je 'm dan openmaakt.... vul maar in. De cola die ik onvrijwillig had achtergelaten op het parkeerterrein scheelde weer wat extra gewicht, dus brandstof en dus uiteindelijk geld. Het is maar hoe je het bekijkt.

 

Na de pauze België ingereden over de A21/E34 langs Turnhout en uiteindelijk Antwerpen. Dat verschil in kwaliteit van het wegdek merk je direct. In Nederland is het wat dat betreft zo slecht nog niet. Op de ring van Antwerpen nam ik de verkeerde afslag en was ik even verdwaald. Uiteindelijk kwam ik ergens tussen Boom, Kontich en Reet (ja, echt) een mooie plek tegen om wat navigationele hulp in te schakelen. Daar zag ik tevens een reeks borden staan die de moeite waren om een foto van te maken. Als je even de tijd neemt, is best te begrijpen wat er bedoeld wordt, maar zie dat maar eens in 3 seconden als je er voorbij kachelt met 70km/h. Gelukkig staan die borden daar zo ongeveer om de 100m, zodat je er vaak over na kunt denken. Mocht je je afvragen op wat voor strook mijn motor staat: ik weet het ook niet. Het lijkt een fietspad met om de 15 meter een bloembak, maar dat lijkt me niet handig fietsen.

Anyway... Na weer op het juiste pad te zijn gekomen (en nogmaals de ring van Antwerpen afgereden te zijn) de A14/E17 gevolgd richting Gent om wat meer westelijk te komen. Bij Gent de A10/E40 genomen richting Brugge. Ergens tussen Antwerpen en Brugge weer even gepauzeerd tussen de koeien en een nieuwsgierige oude man. Nou ja... ik zat dan ook bijna bij die man in de tuin precies voor het raam. En hoe vaak komt het voor dat er een motorrijder net voor jouw huis even wat voedsel gaat zitten verorberen? Bij mij komt dat überhaupt al niet zo snel voor, aangezien mijn raam niet aan de straatkant zit. Hiernaast staat trouwens een afbeelding van de route. Je kunt erop klikken om het te vergroten.

 

 

Na de pauze bij de nieuwsgierige man doorgereden naar Brugge, wat niet meer zo heel ver weg was. In Brugge zelf was er bar weinig verkeer, maar des te meer voetgangers. Ik ben nog even gestopt om een foto te maken van een mooi stukje water en daarna verder gereden naar Ostende. In Ostende nog enkele meters tegen het verkeer ingereden om de motor beter neer te kunnen zetten. Dit alles tot grote onvreugde van een gestresste man in een auto die waarschijnlijk ook net dat plekje wilde hebben. Hoe dan ook; ik maakte me er niet druk om, dat deed die man wel voor twee. Na dit mooie plekje van die man gebietst te hebben, heb ik de motor op slot gezet en een half uurtje van het strand en de duinen van Ostende genoten.

 

 

Kortom: een geslaagde dag met meer dan 450km afgelegd. Voor de terugreis kun je het verhaal van onder naar boven lezen.

- Sanke

Terug

Alle foto's van deze tour:

Terug

myspace visitor tracker