OpdePlof.nl

Francais Deutsch English
disclaimer contact stats
Tour: 14-01-2009 - Wesel

Wesel(D) - 14 jan 2009

Na de regen, vorst en wel drie weken zonder motorrijden, vond ik het weer tijd worden voor een mooi eindje rijden. Helaas dacht mijn motor daar anders over. Flink aangekleed en vol goede moed ontketende ik mijn plof, maar bij het omdraaien van de sleutel en het indrukken van de elektrische starter zakte de moed me direct in de laarzen. Een jammerend geluid van de startmotor gaf aan dat de accu het niet voor elkaar kreeg genoeg stroom te leveren. Ik gaf niet meteen op en sleurde een accu-lader uit de schuur. Drie kwartier later nog eens geprobeerd en jawel... hij deed het.

Aangezien ik al naar België en Luxemburg was geknord, was nu Duitsland aan de beurt. Het zou vandaag droog blijven en wel drie graden boven nul worden, dus mooi weer om motor te rijden. Of niet? Nee, niet dus. Het was koud, koud... en... heel koud. Gelukkig had ik geen sjawl om en na zo'n 100km al geen gevoel meer in mijn tenen.

Ik had ook een heerlijke kan koffie bij, maar de koffie erin was nog lekkerder. Op de foto hiernaast is dat zilveren ding voor de motor niet de uitlaat ofzo... maar dat is de kan koffie. Net voor Arnhem de eerste pauze en daarna de grens over. Nu verwacht je waarschijnlijk een stoer verhaal over wel 200km per uur op de motor. Nou... dat verhaal komt er niet. Na het zien van het bordje 'Ausfahrt' en een groot advertentiebord van drie overleden gasten had ik niet zo'n behoefte aan publiciteit in Duitsland. Daarnaast was de peut bijna op en zou een hogere snelheid op zijn minst groter koudeletsel teweeg brengen. Bevroren ben ik doorgekacheld naar het Duitse Wesel, want direct omdraaien op de Duitse grens om te vertellen dat je in Duitsland bent geweest is niet cool. Wesel is het eerste plaatsje over de Duitse grens en dat klinkt net een stukje cooler...ofzo.

 

Anyway, na een tweede pauze te hebben genomen voor het Berufskolleg in Wesel en de radio afgestemd te hebben op een zender over 'national ökonomischer'-meuk ben ik huiswaarts gekeerd, maar niet zonder eerst een benzinestation opgezocht te hebben om een half uur op te warmen. Nu maar hopen dat ik nooit vergeet dat het koud is als je met 3 graden boven nul met 120km/uur over de snelweg knort.

- Sanke

Terug

Alle foto's van deze tour:

Terug

myspace visitor tracker