OpdePlof.nl

Francais Deutsch English
disclaimer contact stats
Tour: 03-04-2009 - Volendam

Volendam - 03 apr 2009 - 300km

Eindelijk begint de temperatuur aangenaam te worden. Voor vandaag werd er 20 graden voorspeld, dus vond ik het tijd om weer eens een flink eind te gaan knorren. Voor vertrek twijfelde ik nog of ik er wel goed aan gedaan had, de binnenvoering uit mijn motorpak te halen. Voor de zekerheid deed ik maar een trui aan, maar dat bleek al snel overbodig.

Aangezien de rit naar zee de vorige keer wat tegen was gevallen (zie Vlissingen), stelde ik mijn TomTom deze keer in naar het pittoreske Volendam. De rit begon weer vanuit Eindhoven, langs 's Hertogenbosch, Utrecht en Amsterdam om uiteindelijk eerst in het plaatsje Katwoude flink te lamballen. Na ruim een half uur op een dijk te hebben gelegen, zag ik het nieuwste model van Honda: de WaterHoenda. Terwijl ik een foto maakte van het nieuwe model, stopte er een vreemde vogel in een blauw dupke om een krant te lezen. Blijkbaar was hij bang overreden te worden door de WaterHoenda, want hij kwam zijn dupke niet uit om van het mooie weer te genieten.

Na dit veelbelovende uitzicht (nee, niet die man) ben ik doorgekacheld langs de Katwoudse haven. Die haven zie je hiernaast op de foto. Daarna ben ik verder gehobbeld richting Volendam, wat nog maar een paar minuten rijden was. Al het verkeer reed richting de Marinahaven dus trouw volgde ik de rest van de kudde. Eenmaal daar aangekomen was de haven een beetje triest; uiteraard met een paar boten, maar slechts één toeristisch ingestelde straat om de kudde van vertier te voorzien. De foto hiernaast is dus van Katwoude en niet van Volendam. Toen ik verder Volendam inreed zag ik nog twee babes in traditionele klederdracht en in de smalle straatjes bleek Volendam toch machtig mooi.

 

 

De terugweg werd gekenmerkt door file. Dat is ook wel te verwachten als je tussen drie en vijf uur op een vrijdagmiddag van Amsterdam naar Eindhoven moet. Toch viel het wel een beetje tegen, want tussen Amsterdam en 's Hertogenbosch heb ik niet harder kunnen rijden dan 90 en na anderhalf uur file rijden op de motor ben je kapot door de concentratie tijdens het 'tussen-de-file-doorrijden'. Je wilt immers niet een deur in je helm; een schuifraam is genoeg.

Anyway... het was een zeer geslaagde dag vol zon.

- Sanke

Terug

Alle foto's van deze tour:

Terug

myspace visitor tracker