OpdePlof.nl

Francais Deutsch English
disclaimer contact stats
Tour: 10-04-2009 - Scheveningen

Scheveningen - 10 apr 2009 - 300km

Zo vlak voor het paasweekend werd enorme drukte voorspeld op de Nederlandse snelwegen in verband met 'tze Zjermans' die zo nodig ons land moeten binnenstormen. Ik moet zeggen dat er inderdaad veel witte kentekens te zien waren, en direct bij knooppunt Ekkersweijer stond ik in de file. Gelukkig kon ik er vakkundig tussendoor knorren en, wondere wereld, voor de rest van de rit geen file meer gezien en dus kon ik lekker doorrijden.

Vlak voordat ik Scheveningen inreed, heb ik nog even rustig van het mooie weer genoten en daar op de parkeerplaats kwam ik deze knapperd tegen. Brutaal kwam Adje even dichtbij staan in de hoop nog wat voedsel te kunnen scoren, maar helaas had ik even veel honger als hij. Hoezeer Adje zich aangetrokken voelde tot mij, bleek later een voorteken voor wat nog komen zou.

Eenmaal in Scheveningen stelde ik het strandbezoek nog even uit. De honger was inmiddels zo sterk aanwezig, dat ik besloot even een stevige maaltijd te nuttigen: softijs. Op dat moment krijg ik telefoon en gaandeweg het gesprek vermeld ik dat ik voor het Kurhaus sta. Blijkbaar was dit een boeiend gebouw, dus heb ik er maar een foto van genomen. Op de foto lijkt het baggerweer, maar het was mooi en zonnig.

Na de liter softijs naar binnen te hebben geknaagd, besloot ik richting strand te gaan. Hier was ik nog maar enkele meters vandaan. Helaas ging het verkeer langzaam en zo kwam ik achter een oude Opel Astra te zitten. Om anonimiteit te waarborgen zijn de kentekens er op een niet-professionele manier uitgesloopt. Overigens lijken de huizen op de foto meer op de toren van pisa, maar dat kwam door het fototoestel van Pizza.

Even later sta ik voor het stoplicht, hoor ik iemand op het raam kloppen in de auto naast mij. Langzaam draai ik mijn hoofd richting auto en zie die Opel Astra met een stel schapen erin. Vol charme zwaait de kudde vanuit de auto naar mij. Nu weet ik dat ik er met een helm op een stuk aantrekkelijker uitzie, maar dit enthausiasme kwam toch wat onverwacht.

Vervolgens konden we stapvoets doorrijden richting strand en ook de strandweg zelf was overbevolkt door auto's. Gelukkig ligt daar een parkeerplaats speciaal voor motoren dicht bij het strand en zo heb ik toch nog even van de zee kunnen genieten. Op de terugweg nog even een tussenstop gemaakt bij een dude in Tilburg, maar toch weer net op tijd vertrokken om voor het onweer thuis te zijn.

- Sanke

Terug

Alle foto's van deze tour:

Terug

myspace visitor tracker