OpdePlof.nl

Francais Deutsch English
disclaimer contact stats
Tour: 24-04-2009 - Scheveningen

Luik - 24 apr 2009 - 375km

Aangezien er al heel wat nederlandse vlaggetjes onder elkaar staan in de inhoudsopgave, werd het tijd om daar weer eens wat andere kleuren te laten verschijnen. Op naar België dus.

Vlak voordat ik in Limburg bij Maastricht de grens over ging, zag ik aan de overkant van de snelweg iets in de fik staan. Dus ik verlaat de snelweg en ga op zoek naar het vuurtje. Mijn uitstekende richtingsgevoel zorgde ervoor dat ik dat vuurtje niet terug kon vinden en mijn goudvis-geheugen zorgde ervoor dat ik er niet meer bij stil heb gestaan waarnaar ik op zoek was en zo vond ik mijn weg naar een mooi stukje Limburg. Daar heb ik zo ongeveer een uurtje in de heuvels rondgeknord, maar om nog enigzins gebergte te zien in België, moest ik gaan.

 

Eenmaal in België aangekomen zat ik al vlug in Luik. Ik zie nog steeds niet in waarom TomTom me altijd midden door Luik heen stuurt, maar volgens zijn planning zal het ongetwijfeld het snelst zijn. In praktijk ligt dat vaak net wat anders, zoals je later in dit verhaal zult lezen. Uiteindelijk Luik via het zuid-oosten verlaten om daar te gaan genieten van het gebergte. Voordat ik in de bergen zat, kwam ik eerst nog wat oude fabrieken en een spoorbrug tegen. Onbedoeld passen de foto's redelijk tegen elkaar.

Die bergen die je hierboven ziet ben ik dus ingereden, ofja.... eigenlijk eroverheen, want een berg inrijden valt niet mee zonder enorme boor voorop de motor. Eenmaal in de bergen zat er regelmatig een haarspeldbocht in het wegverloop. Een bocht naar links ging nog wel, omdat je dan de buitenbocht hebt, maar bij een bocht naar rechts valt het niet mee om de motor op de eigen rijbaan te houden. Daarom keek ik voordat ik de bocht nam alvast om, in de hoop een aanrijding met een naar beneden zoevende TNT bus te ontwijken. Verder heb ik in zo'n bocht nog even zitten kanen, omdat de honger toegeslagen was. Natuurlijk wel eerst gestopt en afgestapt. Voor deze lunch had ik een mooi beekje uitgezocht en na de lunch besloot ik even een korte wandeling te maken langs dit beekje. Daarna ben ik vrolijk doorgeknord naar boven, waar nog een heel dorp bleek te liggen inclusief basisschool, brandweerkazerne en een snelweg of in ieder geval iets wat erop leek.

Na een tijdje door dat dorpje geknord te hebben, tikte ik in TomTom de thuisbestemming in. Dat ding stuurt me dus letterlijk midden door Luik, maar dat is nog niet het ergste. Het was inmiddels spitsuur geworden en heel Luik stond dicht. Na een half uur door Luik te hebben gereden, kwam ik een politie agent tegen, die het verkeer vrolijk de andere kant op stuurde dan TomTom wilde. Gelukkig berekende hij al snel een alternatieve route. Echter, deze weg was afgesloten. Wederom berekent TomTom een nieuwe route. Ook dit keer kwam ik een agent tegen die het verkeer tegenhield. Na intussen anderhalf uur in Luik rond te hebben gereden, en al vijf keer die rivier overgestoken te zijn, kwam ik weer op de snelweg terecht en kon ik naar huis.

- Sanke

Terug

Alle foto's van deze tour:

Terug

myspace visitor tracker