OpdePlof.nl

Francais Deutsch English
disclaimer contact stats
Tour: 01-05-2009 - Gileppe

Gileppe - 01 mei 2009

Wegens tijdgebrek typ ik dit verslag twee maanden na de rit. Helaas zullen hierdoor wat details ontbreken, omdat ik het geheugen van een goudvis heb. Hoe dan ook, hieronder volgt wat ik me nog kan herinneren.

De bestemming is deze keer Gileppe. Het schijnt een mooi stuwmeer te zijn in de Belgische Ardennen. Ik had wel zin in gebergte, dus stapte ik maar weer eens op de plof. Het was warm en dat was direct te merken toen ik op de N2 bij Eindhoven in de file stond te bakken. Gelukkig kon ik er met mijn plof tussendoor om zo via de luchtstroom wat extra verkoeling mijn pak binnen te laten. Ik kreeg een geheime tip om bij Maastricht van de A2 af te gaan en verder binnendoor mijn weg te vervolgen. Dit deed ik dus en zo druppelde ik langzaam België binnen. Hier ging ik op een gegeven moment de bergen in en kwam op de baggere weg hiernaast. De baggerheid was in werkelijkheid erger dan hier op de foto te zien is. Er zaten gaten midden in de weg, dus had ik geen keuze dan langzaam rijden en slalommen.

Vlak bij Eupen leek het me nuttig om de navigatie in te stellen, maaruh.... waarop? Gileppe is een stuwmeer en geen plaats. Nu kent TomTom wel z.g.n. 'Nuttige Plaatsen', maar een stuwmeer vond hij blijkbaar toch niet zo nuttig. Op de kaart laat hij het stuwmeer pas zien als je heel erg inzoomt, dus ik stuurde even een telex naar de C.O. voor coordinaten. Na deze ingeklopt te hebben, vervolgde ik mijn weg naar Rue de la Gileppe (Straat van Gileppe).

De weg naar de top was een brakke weg (update: inmiddels vernieuwd), maar dat maakte het uitzicht er niet minder op. Eenmaal bij Gileppe aangekomen te zijn, bleek daar een hele parkeerplaats te liggen, inclusief restaurant en uitkijktoren. Ik besloot de rust op te zoeken in een of andere uitkijkbunker en daar nam ik nog wat foto's. Je kunt daar ook naar beneden om over de stuwdam te lopen, maar dat leek me in die hitte niet zo geweldig, aangezien ik mijn motorpak aan moest houden en niet in mijn koffers kwijt kon.

- Sanke

Terug

Alle foto's van deze tour:

Terug

myspace visitor tracker