OpdePlof.nl

Francais Deutsch English
disclaimer contact stats
Tour: 11-07-2009 - Uden

Uden - 11-07-2009 - 225 km

Van Eindhoven naar Uden 225km? Nee, natuurlijk niet. Het ligt net 30 km uit elkaar. Maar ik zou mijzelf niet zijn als ik alleen maar op en neer rijd zonder problemen. Op zich wel raar dat ik dan mijzelf niet zou zijn, want dan was ik dus ook niet diegene dat deed en zou ik dus gewoon mijzelf kunnen zijn...

Na tig keer omgeving Eindhoven te hebben gereden had ik wat meer tijd, dus besloot ik de omgeving van 's Hertogenbosch op te zoeken. Om nou niet midden in 's Hertogenbosch uit te komen, koos ik een plaatsje in de buurt uit en dat werd Uden.

Vrijwel direct nadat ik op de plof gestapt was, piepte de pieper (waar hij ontzettend goed in is). De melding was: "A1 5531GG Doctor A Zijlmansstraat <huisnr> Bladel MKA Eindhoven M25A". Omdat de melding vanuit MKA Eindhoven kwam, moest het dichtbij zijn, dus ik voer de postcode aan TomTom en hij gaf aan dat het toch nog zo'n 20 minuutjes rijden was. Bij gebrek aan betere tijdsbesteding besloot ik toch te gaan.

Helaas begon het onderweg te regenen en had ik daarnaast weinig peut. Laat ik nou mijn waterdichte laag uit mijn motorpak gehaald hebben door het mooie weer de afgelopen paar weken. Hoewel het niet echt hard regende was mijn jas in no-time doorweekt. Dus ik schuil even onder een viaduct en hang mijn jas te drogen naast het warme motorblok. Nadat de regen zo'n vijf minuten later ophield besloot ik plof eerst wat peut te voeren. Terwijl plof de peut opknabbelt, zie ik een ambulance voorbij komen en ga er vanuit dat die van Bladel afkwam. Te laat... Toen ik onder hetzelfde viaduct doorreed als waar ik eerst had staan schuilen, begon het weer opnieuw te regenen. Dus, ik zocht mijn inmiddels vertrouwde stekkie weer op.

Hierna had ik de hoop om in Bladel te komen opgegeven en besloot ik richting Uden te gaan. Hier zag ik een paar mooie weggetjes en een bellend fietsend chickie. Na 4x op dezelfde afgesloten weg terecht gekomen te zijn, ging ik wat bomen opzoeken en na van de rust genoten te hebben ben ik via Helmond en Son weer terug gereden.

- Sanke

Terug

Alle foto's van deze tour:

Terug

myspace visitor tracker