OpdePlof.nl

Francais Deutsch English
disclaimer contact stats
Tour: 02-08-2009 t/m 06-08-2009 - Normandë

Normandië dag 3 - 04-08-2009 - 212 km

Dag: 0 1 2 3 4 5

Omaha Beach, Pointe du Hoc en Arromanches.

Pointe du Hoc is een plek met stijle rotsen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwamen 225 geallieerden van het 2nd Ranger Battalion hier met haken en ladders omhoog geklommen om artillerie uit te schakelen. Het werd wel eerst flink gebombardeerd, maar dat kon niet voorkomen dat er aan de kant van de geallieerden veel slachtoffers vielen. Er kwamen uiteindelijk 150 Rangers aan de top. Daar vonden ze veel bunkers, maar de wapens die ze zochten werden er uiteindelijk niet aangetroffen. Ze waren vervangen door houten planken om luchtverkenningen te misleiden. De artillerie werd uiteindelijk een kilomter verderop gevonden. De duitsers vochten terug en tegen de tijd dat de geallieerden hulp kregen van tanks, waren er van de 225 Rangers, nog maar 90 over.

Bovenop lagen veel bunkers. In tegenstelling tot Utah Beach werden deze bunkers wel bijgehouden. Het was hier dan ook een stuk toeristischer en dat zag je ook in het aantal bezoekers. Het koste veel moeite om foto's te nemen met weinig mensen erop, maar uiteindelijk heb ik er toch een aantal kunnen maken.

Na Pointe du Hoc gingen we naar Arromanches, waar de geallieerden een haven hadden aangelegd. Er liggen nu nog een paar vlotters in het water, maar het zijn er inmiddels een stuk minder geworden. Bovenop de berg stond een 360 graden bioscoop. Hier draaiden ze een film over wat de soldaten toen mee hebben gemaakt.

Onderweg heb ik nog wat filmpjes gemaakt vanaf de plof.

Hier is nog een filmpje terwijl we door Normandië knorren. Omdat de pagina anders te lang moet laden is deze niet direct afspeelbaar, maar moet je het eerst downloaden door er op te klikken.

KLIK: Filmpje Normandië

Tijdens deze dag raakte ons drinken op. Dus op de terugweg kropen we naar de Intermarche om vervolgens een 2 literfles van Look Pilki Pilki leeg te lurken. Elke avond gingen we chillen aan de zee.

Let op: Dit is een meerdaagse tour. Voor de overige dagen kun je hierlangs op de gewenste dag klikken. Door de filmpjes kan het even duren voordat de pagina geladen is!

Dag: 0 1 2 3 4 5

Terug

Alle foto's van deze tour:

Terug

myspace visitor tracker