OpdePlof.nl

Francais Deutsch English
disclaimer contact stats
Tour: 02-08-2009 t/m 06-08-2009 - Normandë

Normandië dag 4 - 05-08-2009 - 106 km

Dag: 0 1 2 3 4 5

Museum en Carentan.

Aan het eind van Utah Beach ligt een museum. Dat museum hebben we bezocht. Voor foto's kun je beter helemaal onderaan kijken waar alle foto's van deze tour staan. Over heel Normandië zie je betonnen bunkers staan, maar het wapen waarmee geschoten werd zie je niet meer. In dit museum hebben ze zo'n bunker staan, waar het wapen er nog opzit. Helaas ontbraken de kogellagers, dus kon het wapen niet meer draaien. Desondanks geeft het een goede indruk over hoe het in die tijd moet zijn geweest. In en buiten het museum stonden ook voertuigen en o.a. brieven van veteranen die wat aan het museum hebben geschonken.

Daarna zijn we naar Carentan geweest, wat ook een bekende plaats is. Eenmaal daar aangekomen zagen we echter weinig van de Tweede Wereldoorlog. De kerk waar de sluipschutters in hebben gezeten stond er nog, maar verder konden we weinig gevonden krijgen. We besloten er een korte dag van te maken, omdat we de volgende dag alweer richting Nederland vertrokken. Op de terugweg gingen we even langs een Intermarche om wat crackers, kattenvoedsel en ham te kopen. Kattenvoedsel? Nou, het was in ieder geval paté die direct omarmd werd door de vuilnisbak.

Hieronder is nog een filmpje dat waarschijnlijk is opgenomen tussen het museum en Carantan in.

Dag: 0 1 2 3 4 5

Terug

Alle foto's van deze tour:

Terug

myspace visitor tracker