OpdePlof.nl

Francais Deutsch English
disclaimer contact stats
Tour: 28-09-2009 - Weert

Weert - 28-09-2009

Ooit, in een ver verleden drie weken eerder kwam ik langs de Ijzeren Man in Weert. Omdat ik toen niet veel tijd had om daar rond te ploffen besloot ik nog een keer terug te gaan. En die dag werd 28 september 2009.

Ergens tussen Eindhoven en Weert reed ik over een 80km weg, waar ze "wegwerkzaamheden" aan het verrichten waren. Om de kilometer stond een bord van 30km/u, maar nergens iemand te vinden die aan het werken was. Nu zou het natuurlijk zo kunnen zijn dat de werkzaamheden enkel bestonden uit het plaatsen en ophalen van die borden, want dat moet een hele klus zijn geweest. Dat maakt het natuurlijk niet minder frustrerend voor mij wanneer ik daar aangeploft kom en daar maar 30km/u mag rijden. Opvallend genoeg hield het tegemoet komend verkeer zich prima aan het geldende tijdelijke snelheidslimiet, wat mij deed vermoeden dat er gecontroleerd werd. Dus probeerde ik me ook braaf aan de maximum snelheid te houden, maar ik heb uiteindelijk geen controle gezien.

Ik bezocht onder andere Weert, Nederweert en Laar. Het was inmiddels 18:00 uur, dus ik besloot mijn avondeten te bereiden naast een boomkwekerij in Laar. Mijn eerste poging om een blik knaks te openen faalde episch, waarbij ik het clipje los in mijn hand had en het blik nog steeds dicht zat. Bij gebrek aan inventiviteit pakte ik gewoon een ander blik en pleurde het in een pannetje. Niet het blik natuurlijk, maar de knaks. Het pannetje ging op het vuur en nadat ik even niet oplette, kwam ik erachter dat de knaks lagen te koken. Ik trok een zak brood uit de zijkoffer en eten maar... Bij nader inzien had ik beter een andere locatie kunnen kiezen, want hoewel het in eerste instantie een afgelegen weg leek te zijn, kwamen er tijdens mijn avondeten toch nog zo'n 20 personen langs en die kijken dan raar op wanneer ze een motorrijder op de weg zijn knaks zien koken in een pannetje. De boomkweekster zelf kwam ook nog even langs om oma bij de boomkwekerij te dumpen onder het mom: "Beter achter een boom, dan een geranium".

Na mijn avondmaal te hebben verorberd, had ik de avond nog vrij om daar in de buurt rond te knorren. Hoewel het eigenlijk de bedoeling was om de Ijzeren Man op te zoeken, was dat er niet van gekomen. Dat is weer een excuus om nog een keer terug te gaan. Op de weg van Laar naar Weert, die volgens Google Maps de Laarderweg heet, kwam ik een aantal mooie bochtjes door en ik besloot om te draaien. Ik deed dit bij een stoplicht en toen gebeurde er wat vaags. Ik sorteerde voor om links af te slaan en zodra het stoplicht op groen springt en er geen overig verkeer aankomt, draai ik om. *Flits*. Flits? Wat nou Flits? Ik reed door groen. Omdat ik nieuwsgierig was naar wat nou eigenlijk gebeurd was, reed ik terug naar dat stoplicht. Op de foto hiernaast heb ik geprobeerd te tekenen wat er gebeurde. Ik draaide om bij groen, maar het stoplicht van de weg die ik kruisde stond op rood, en daar stond ook een auto te wachten. Ik draai om en kom blijkbaar in het radargedeelte van die flitskast en die maakt een foto. Tegen de tijd dat ik helemaal doorhad wat er gebeurd was, was die auto er al van tussen. Dus nu maar hopen dat hij geen prent krijgt voor het rijden door rood licht. Je kunt de afbeelding hiernaast vergroten door erop te klikken.

Tot slot probeerde ik dicht bij huis nog een foto te nemen van de plof bovenop een viaduct over een snelweg. Dat is wel gelukt, maar terwijl ik daar sta komen de wouten voorbij in een auto en daar zat zo'n chick in die echt een bril nodig had. Ze plantte haar snuit helemaal tegen de raam en bleef me helemaal nakijken totdat ze de bocht om gingen. En ik maar denken dat er een medische check vooraf ging voordat je bij de politie kon. Aan de andere kant is het natuurlijk ook best vaag om 's avonds in het donker met je motor op de stoep van een viaduct te gaan staan.

Terug

Alle foto's van deze tour:

Terug

myspace visitor tracker