OpdePlof.nl

Francais Deutsch English
disclaimer contact stats

Voorbereidingen Elzas (06-11-2009 t/m 08-11-2009)

Dag: 0 1 2 3

Net na de meerdaagse tour naar Normandië in augustus staat er alweer een nieuwe gepland, namelijk naar de Elzas (Alsace) in Frankrijk. De temperatuur zal wat lager liggen dan in augustus, maar we nemen een hallo-geen-kacheltje mee, die ons warm zou moeten houden op de camping. Ja, we overnachten weer in tenten, dus dat kan wel eens koud worden als het vriest.

We vertrekken donderdagnacht/vrijdagochtend rond 05:00 uur. We verblijven op camping l'Oasis in Oberbronn en gaan de Maginot Linie in het noorden van Frankrijk eens bekijken. Onderweg zullen we de tijd nemen om een stukje door de ardennen te touren, waaronder het plaatsje Vianden.


Grotere kaart weergeven

Inmiddels hebben we contact met de camping gehad en er is plaats voor ons. Zoals je op de kaart hierboven kunt zien, is er ook al een route gepland. De afstand is 475km en zal naar schatting 8-10 uur duren, inclusief pauzes en stukje Ardennen. De weersvoorspelling zag er in eerste instantie niet al te gunstig uit. Het KNMI voorspelde voor o.a. vrijdag 06-11-2009 "90% kans op wisselvallig weer met vrijwel dagelijks neerslag. Temperaturen meest rond normaal." Echter, nu de dagen dichterbij komen lijkt het veelal droog te blijven. Zaterdag 31 oktober heb ik er een nieuwe voorband onder laten leggen en nieuwe lagers, dus ik ben er helemaal klaar voor. Zie um gaan, ouwe!

Hier wederom een lijst van meuk dat mee gaat naar Frankrijk.

 • Voedsel
 • Drank (1,5L)
 • Slaapzak
 • Extra deken
 • Ligmat
 • Tent
 • Broek (x2)
 • T-shirt (x2)
 • Trui (x2)
 • Handdoek
 • Handsfreeset
 • Telefoon
 • Camera
 • Intercom
 • Navigatie
 • Portemonnee
 • Douchegel
 • Shampoo
 • Badmeuk
 • Tandenborstel
 • Tandpasta
 • Gaspit
 • Pan
 • Zaklamp
 • Halogeen-kachel
 • Deodorant
 • Oplader (tel)
 • Oplader (cam)
 • Borstel
 • Schoenen
 • Zonnebril
 • Scheerapparaat
 • Koffie
 • Plee-rol
 • Wat overige meuk

update donderdag 5 november 2009

Een dag voor vertrek zat de rechtervoorrem moervast. Ik kreeg de motor niet van zijn plaats. Na een paar uurtjes prutsen was hij los, maar hij remde niet zoals normaal en het zat me toch niet helemaal lekker. Ik ben even langs Motor Service Zuid in Oirschot gereden. Zonder een afspraak te hebben liep ik naar binnen, legde het probleem uit en hij haalde even heel mijn remklauw uit elkaar en fixte het probleem. Vervuilde zuigers/cilinders waren het probleem. Daarna nog even een niergordel en een geel veiligheidsvest gekocht, dus ik ben er klaar voor.

Let op: Dit is een meerdaagse tour. Voor de overige dagen kun je hierlangs op de gewenste dag klikken. Door de filmpjes kan het even duren voordat de pagina geladen is!

Dag: 0 1 2 3

Terug

Alle foto's van deze tour:

Terug

myspace visitor tracker