OpdePlof.nl

Francais Deutsch English
disclaimer contact stats

Elzas dag 1 - 06-11-2009

Dag: 0 1 2 3

Bekijk hier een compilatie van alle dagen voor een eerste indruk.

Om drie uur ging de wekker en een klein kwartiertje later stond ik naast mijn bed. Ik moest nog wat inpakken en we hadden gepland om rond vijf uur te vertrekken. Ik trok nog wat vuilniszakken om mijn bagage, zette het vast met spanbandjes, hing de koffers eraan en tien minuten over vijf stond ik bij Joris voor de deur. Enkele minuten voor half zes starten we de motoren en gingen op weg naar Frankrijk, naar de Elzas.


Grotere kaart weergeven

Al vlug maakten we een korte stop zodat ik mijn epische strijdersmuts op kon doen om wat minder last te hebben van de koude wind. Het was vrij fris, zo'n 5 graden boven het vriespunt. Doordat de snelweg tussen Luik en het noorden van Luxemburg afgesloten was, kwamen we Luxemburg via de westkant binnen. We hadden weinig zin om terug naar het noorden te rijden voor Vianden, dus besloten we door te rijden naar Oberbronn. We reden nog een stukje door Duitsland en ergens in de middag bereikten we de camping l'Oasis. Er was verder geen mens op de camping te zien, enkel een aantal caravans die voor de winter verlaten waren. Ontzettend vreemd, maar blijkbaar waren we de enige Josti's die met dit weer op de camping in een tent overnachten.

Bij het inchecken probeerde ik in het Frans duidelijk te maken dat we een plaats voor een tent nodig hadden. Hoewel het vrij aardig ging, schakelde de chick aan de balie over op het Engels, omdat Sanke v1.0 blijkbaar niet compatible was met het FCPHI (French Communication Protocol for Human Interaction). Zo bleek dat een responstijd van vijf seconden in het algemeen als onacceptabel bevonden werd. Een rekentijd die deze termijn overschrijdt werd als packet-loss behandeld, wat vaak resulteerde in een herhaling van het reeds verzonden packet. We konden zelf de locatie van de tent kiezen. Om als dappere helden de camping te beschermen tegen de wolven en de beren, besloten we plaats nummer 100 aan de bosrand te kiezen. Aangezien we beiden aan nachtrust toe waren, sloten we de dag al vroeg af. Tot nu toe verliep alles voorspoedig, zonder regen en zonder al te grote problemen.

Let op: Dit is een meerdaagse tour. Voor de overige dagen kun je hierlangs op de gewenste dag klikken. Door de filmpjes kan het even duren voordat de pagina geladen is!

Dag: 0 1 2 3

 

Terug

Alle foto's van deze tour:

Terug

myspace visitor tracker