OpdePlof.nl

Francais Deutsch English
disclaimer contact stats

Elzas dag 2 - 07-11-2009

Dag: 0 1 2 3

De nacht was koud zo rond het vriespunt. Om 05:00 uur werd de kou ons te veel en besloten we een warme douche te nemen om enigzins op temperatuur te komen. We namen wat voedsel als ontbijt en zochten op waar de Maginot linie zich precies bevond, want daar kwamen we immers voor. Vol goede moed probeerden we de beestjes te starten, maar de motard van Joris had er geen zin in. De ANWB wou niet komen, omdat hij geen lid was, dus ging ik in de plaatselijke buurtsuper op zoek naar iets met bekabeling wat we konden slopen om te gebruiken als startkabels. Joris had intussen zijn motard van een heuvel af laten rollen en het lukte om het apparaat zo te starten. Nu we toch in de supermarkt stonden, sloegen we meteen maar wat voedsel en een fles Oasis in.

Bij Lembach zou een mooi gebouw moeten staan, Four-a-chaux, die toegang geeft tot de Maginot linie. We besloten daar ondanks de regen heen te rijden en even voor twaalf uur stonden we voor de deur. De borden bij de ingang gaven aan dat om 14:30 uur een rondleiding begon. In de tussentijd reden we verder en kwamen een andere ingang van de Maginot linie tegen bij Schoenenbourg. Direct kwam een knakker naar ons toe en hij vertelde ons dat ze dicht waren voor onderhoud. Vriendelijk kregen we een folder in onze handen gefrot en hoewel ik het idee had dat die knakker een heel gesprek wilde gaan voeren met ons, leek het mij niet zo'n goed idee om mijn frans op de proef te stellen, dus taaiden we 'm mooi af.

Hier is een filmpje terwijl we tussen die twee bunkers rijden.

We reden weer terug naar de Four-a-chaux omdat het al tegen 13:45 uur liep. Eenmaal daar aangekomen kwam wederom een knakker naar ons toe. Hij vroeg in het Duits of we uit Duitsland of Frankrijk kwamen. Toen ik hem vertelde dat we uit Nederland kwamen keek hij me wazig aan en vertelde hij dat hij toch beter Duits en Frans sprak dan Nederlands. Helaas was zijn Duits even vaag als zijn Nederlands en moest hij wel zes keer herhalen voordat ik hem begreep... Hij vertelde dat het niet mogelijk was vandaag naar binnen te gaan, want de sleutel/slot was kapot. We konden enkel de buitenkant bekijken en hij zou wachten op de politie. Aangezien dit gebouw de enige reden was waarom we dat pokke-eind naar Frankrijk hadden gereden, zonk de moed ons in de motorlaarzen.

Op de weg terug kwamen we een bord tegen waarop de richting naar het kasteel 'Fleckenstein' aangegeven stond. Aangezien we verder toch nergens heen konden, besloten we dat kasteel te bezoeken. Het was een kasteel dat half in een rots gebouwd was en dateerde uit 1320 (als ik me niet vergis). De entree kostte 2,10 of 2,50 of in ieder geval iets rond die prijs. We hebben de rest van de middag in dit kasteel rondgelopen en van het prachtige uitzicht genoten. De foto's hiervan staan onderaan deze pagina. Vergeet daarna niet het verslag van de laatste dag te lezen, want dat was echt een epic fail. Hier volgt nog een filmpje van bovenaf het kasteel om een indruk te geven hoe hoog het was en hoe dicht je bij de rand kon komen.

Filmpje vanaf Kasteel Fleckenstein.

Let op: Dit is een meerdaagse tour. Voor de overige dagen kun je hierlangs op de gewenste dag klikken. Door de filmpjes kan het even duren voordat de pagina geladen is!

Dag: 0 1 2 3

 

Terug

Alle foto's van deze tour:

Terug

myspace visitor tracker