OpdePlof.nl

Francais Deutsch English
disclaimer contact stats

Berg en Dal - 07-03-2010

De temperatuur stijgt weer langzaam boven het vriespunt. Daarom is het tijd om weer eens een stukje te gaan rijden. Dit jaar ben ik al een paar keer een kort stukje wezen rijden, maar vandaag gaan we er weer wat verder op uit. Dit keer is de bestemming Berg en Dal, omdat daar een berg en een dal schijnt te liggen. We namen de snelweg richting Nijmegen en gingen de laatste paar kilometers binnendoor. Nouja, echt binnendoor was het nou ook weer niet, want we reden nog steeds buiten. Ondanks mijn handvatverwarming had ik intussen koude (uh... frisse) poten gekregen, dus ik bedacht me dat Sjors zijn tengels er wel onderhand af moesten vriezen. We hielden een koffie pauze in een of ander dorp in de buurt.

Na enigszins opgewarmd te zijn reden we verder naar Berg en Dal. Een aantal mensen spraken over de zevenheuvelenweg, dus we verwachtten op die weg in totaal zeven heuvels/heuvelen tegen te komen. Toen we eenmaal over de zevenheuvelenweg reden, merkte ik welliswaar een klein hoogteverschil, maar om het nou een heuvel te noemen... Ik merk nu tijdens het typen van deze meuk dat ik niet eens een foto heb genomen van deze 'heuvel'. Ten eerste was het niet zo boeiend om daar een foto van te nemen, ten tweede was het koud en ten derde vonden we het wel tijd voor de terugweg. We zochten een rustig plekje uit de wind, dus besloten we midden in een woonwijk in de wind te gaan zitten. Tsja...

We trokken een blik knaks open. De gasbrander deed hard zijn best, maar met zulke lage temperaturen kreeg hij het niet voor elkaar het pannetje te verwarmen. Na wat kou (uh... fris) geleden te hebben, besloten we weer huiswaarts te gaan. De omgeving was schitterend, dus het is zeker de moeite waard om nog een keer terug te gaan, als het wat warmer is.

Terug

Alle foto's van deze tour:

Terug

myspace visitor tracker