OpdePlof.nl

Francais Deutsch English
disclaimer contact stats

Biesbosch - 23-05-2010

Er werd een temperatuur voorspeld van 24 graden, dus wat doe je dan als ploffer? Inderdaad, je stapt op de plof een stukje te gaan ploffen. Eigenlijk was het de bedoeling om naar Zeeland te knorren, maar dat duurde net even te lang, aangezien Joris ook nog in de zon wou gaan liggen bakken in de achtertuin. Dus scrolde ik op Google Maps wat richting Eindhoven en wat kwam ik daar tegen? De Biesbosch! De routeplanner gaf aan dat het in ongeveer een uurtje te rijden zou zijn. We vertrokken om 10:30 uur zodat we niet op het heetst van de dag zouden rijden, tenminste dat dachten we, maar uiteindelijk bleek het toch net een paar graden warmer te zijn en was het behoorlijk zweten in het pak. Maar dat boeit niet, want het was mooi weer.

We reden via de A2 naar 's Hertogenbosch en vervolgens via de A15 richting Gorinchem. Uiteindelijk bleek dat we een stuk omgereden hadden, omdat via de A59 naar Geertruidenberg/Drimmelen waarschijnlijk sneller was geweest. De eerste stop in de Biesbosch maakten we bij de Biesbosch-sluis. Hier hebben we even van het zonnetje genoten en uiteraard een groot aantal boten voorbij zien komen. De een gaat op de plof om van het mooie weer te genieten, de ander stapt op een boot om zich via het water te verplaatsen. Ooit in een grijs verleden deed ik dat ook, maar dan door middel van een kano. Is ook mooi en rustgevend, maar als je verder weg wilt en niet zo afhankelijk wilt zijn van waar water ligt, dan geef ik toch de voorkeur aan de plof.

Door het warme weer begonnen mijn benen aan mijn motorbroek te plakken tijdens een pauzestop. Toen we wegreden strekte ik even mijn benen, om zo mijn knie de vrije bewegingsruimte te gunnen. Terwijl ik dat deed schoot de kramp in mijn heup, wat 's avonds nog resulteert in spierpijn (achgut, wat zielig). Maargoed, we gingen dus op weg door de Biesbosch, hebben daar een mooi ritje gemaakt en een aantal prachtige foto's genomen. Ondanks het mooie weer zagen we betrekkelijk weinig motorrijders, maar wel een hoop fietsers. Een stukje verder namen we een voetbad aan het water van de Biesbosch en genoten we nog even van het zonnetje. De terugweg reden we over de A27 en A58 via Tilburg richting Eindhoven. Onderweg maakten we wederom een stop om van het mooie weer te genieten.

We hebben een paar uur in de Biesbosch rondgereden en hebben het idee dat we er slechts een klein stuk van hebben gezien. Daarnaast heeft het gebied genoeg ruimte om rustig van de omgeving te genieten zonder gestoord te worden door andere mensen. Die zijn er uiteraard wel, maar er zijn genoeg plaatsen om stil te gaan staan waar niemand is. Het is dus zeker de moeite waard om nog eens een keer terug te gaan. Zeker omdat het slechts een uur rijden is om er te komen, tenminste... als je niet omrijdt.

- Sanke

Terug

Alle foto's van deze tour:

Terug

myspace visitor tracker