OpdePlof.nl

Francais Deutsch English
disclaimer contact stats
OpdePlof.nl - Noorwegen

Voorbereiding Noorwegen/Norge (06-07-2010 t/m 14-07-2010)

Dag: 0 Heenreis 1 2 3 4 5 Terugreis

Let op: Dit is een meerdaagse tour. Voor de overige dagen kun je hier op de gewenste dag klikken.

We gaan dit jaar op de plof naar Noorwegen. De route gaat vanuit Nederland via Duitsland naar Denemarken om daar vervolgens met de ferry over te gaan naar Noorwegen. In Noorwegen mag je vrij kamperen waar je wilt, dus we nemen tenten mee en een bord met de tekst "Dear Bear, please don't eat us".


Grotere kaart weergeven

Hoewel het op de kaart korter lijkt dan Normandië vorig jaar, is het ruim 975km, wat volgens de routeplanner bijna 9 uur duurt. Aangezien wij op de motor zijn en regelmatig een pauze inlassen, hopen we binnen 13 uur in het uiterste puntje van Denemarken te zijn om vervolgens met de boot het laatste stukje af te leggen. Hoe we dit precies aan gaan pakken moeten we nog zien, want we willen natuurlijk niet de boot missen als we er toevallig 15 uur over doen.

[update 03-05-2010]

Intussen aardig wat tijd gestoken in het plannen van de ferry-overtocht, maar ik ben er nog niet helemaal uit. We kunnen met Euroline (te duur), Stenaline (te traag, 8 uur) en Fjordline (waarschijnlijk de beste optie). Het maakt ons niet uit in welk deel van Noorwegen we aankomen, want het gaat ons immers om het motorrijden. De beste optie lijkt Hirtshals-Kristiansand, wat de goedkoopste, kortste en snelste overtocht is. Dat is wel zo prettig als we al 13 uur geploft hebben.

[update 06-05-2010]

Vandaag de boeking geplaatst voor de overtocht van Denemarken naar Noorwegen. We gaan op 7 juli heen en nemen op 13 juli de boot terug. Dit houdt waarschijnlijk in dat we op 6 juli vanuit Best zullen vertrekken en op 14 juli weer terug zijn. De exacte vertrektijd van de boot weten we nog niet, die volgt later.

[update 07-05-2010]

De route om in Noorwegen te komen was niet zo veel werk, want dat klop ik gewoon in mijn navigatie in. Maar... als je eenmaal in Noorwegen bent, wat doe je daar dan? Nou, er schijnen heel wat mooi plaatsen zijn om te bezoeken en naast de route op de kaart hieronder staan er een aantal.

De kaart komt van MotorVision.nl en is een (deel van) een GPS trace die iemand ooit gereden heeft. We zullen nog kijken of we van deze route af willen wijken en of het te veel of juist te weinig is om ons in die week mee te vermaken. Op het eerste oog lijken de etappes wat aan de korte kant, maar dat komt doordat Noorwegen zo'n lang land is. Ter vergelijking staat Nederland ook op de kaart afgebeeld. De etappes zijn gebaseerd op 5 dagen van elk zo'n 500km. Aangezien wij er 6-7 dagen rondrijden, zullen we deze etappes waarschijnlijk anders indelen of ergens een dag verblijven als het rijden in Noorwegen vermoeiend blijkt te zijn.

[update 15-05-2010]

Doordat we in de natuur kamperen en niet op een camping, hebben we geen 220V stroom aansluiting. Nu heb ik wel een omvormer van 12V naar 220V voor in de sigaretten aansteker, maar ik heb toch maar even een directe "car charger" besteld voor de Bluetooth GPS muis om er zeker van te zijn dat we niet verdwalen tussen de beren en de wolven. Ik heb al een car charger voor de PDA, dus nu kan ik de hele dag doorrijden zonder na 12 uur het GPS signaal te verliezen.

[update 20-05-2010]

Zojuist heb ik het 'Travel Document' ontvangen voor de overtocht met de boot. Op alle brieven heeft mijn naam goed gestaan, maar uitgerekend op het travel document hebben ze het weer eens verkeerd geschreven. Meteen maar een e-mail gestuurd in de hoop dat ze dit corrigeren. [Inmiddels is het gecorrigeerd en heb ik een nieuw Travel Document]

[update 29-05-2010]

We hebben een nieuwe intercom, de Scala Rider Q2 Multiset. Hiermee kunnen we onderweg ouwe hoeren. Inmiddels hebben we hem getest en zelfs op de snelweg met 120 km/h is het goed verstaanbaar. De afstand gaat ongeveer 500m ver, maar zodra er een vrachtwagen tussenkomt is het signaal weg. In tegenstelling tot PMR apparaten kunnen we tegelijk praten. Omdat hij het ongeveer een dag op de accu volhoudt, hebben we ook maar meteen een car charger aangeschaft. Zo kan ie 's nachts opladen op de plof.

Let op: Dit is een meerdaagse tour. Voor de overige dagen kun je hier op de gewenste dag klikken.

Dag: 0 Heenreis 1 2 3 4 5 Terugreis

Terug

Alle foto's van deze tour:

Terug

myspace visitor tracker