OpdePlof.nl

Francais Deutsch English
disclaimer contact stats
Noorwegen - OpdePlof.nl

Noorwegen (Heenreis)
06-07-2010 en 07-07-2010

Dag: Voorbereiding Heenreis 1 2 3 4 5 Terugreis

Let op: Dit is een meerdaagse tour. Voor de overige dagen kun je hier op de gewenste dag klikken.

Allereest de compilatie.

We vertrokken op 6 juli rond 19:00 uur. De eerste kilometers door Nederland verliepen voorspoedig en rond 22:30 uur namen we een pauze bij het Bentheimer Wald in Duitsland, net over de grens bij Enschede. De nacht was vermoeiend, dus sliepen we hier en daar een uurtje op de diverse parkeerplaatsen en rond half 8 in de ochtend rolden we de Deense grens over. Om 12:30 uur in de middag stonden we in het puntje van Denemarken te wachten totdat de poorten van het haventerrein open gingen. We zouden met de Fjordline overgaan en mijn TomTom gaf een andere vertreklocatie aan dan de borden boven de weg. Eigenwijs als we zijn, probeerden we eerst de TomTom locatie, maar uiteindelijk bleken de borden het bij het juiste eind te hebben. Op de hokjes van Fjordline stond een incheck openingstijd van 12:15 uur en 13:15 uur. Echter, om 14:15 gingen de poorten pas open en konden we het haventerrein op. Ook hier moesten we weer wachten, maar dat vond ik niet zo'n probleem, want ik heb nog even liggen maffen. Om 15:00 uur konden we de boot op. Blijkbaar waren we zelf verantwoordelijk voor het vast snoeren van de motor. Na wat hulp van een Duitser, namen wij plaats achterop de boot, heerlijk tussen de walmen van de dieselmotor.

Totaan dit moment hadden we heerlijk weer gehad, maar zodra we rond 18:00 uur in Kristiansand (Noorwegen) van de boot af konden begon het te zeiken. We pinden wat NOKs, tankten en aten wat, om vervolgens zo snel mogelijk de tent op te zetten. Zo'n 60km ten westen van Kristiansand vonden we een beschut weiland waar we onze tenten op hebben gezet, in de regen. We hadden een flinke schurfthekel aan die regen, mede omdat we inmiddels al zo'n 36 uur geen echte slaap hadden gehad. De regen hield aan tot diep in de nacht.

Dag: Voorbereiding Heenreis 1 2 3 4 5 Terugreis

Terug

Alle foto's van deze tour:

Terug

myspace visitor tracker