OpdePlof.nl

Francais Deutsch English
disclaimer contact stats
Noorwegen - OpdePlof.nl

Noorwegen Dag 2 - 09-07-2010

Dag: Voorbereiding Heenreis 1 2 3 4 5 Terugreis

Let op: Dit is een meerdaagse tour. Voor de overige dagen kun je hier op de gewenste dag klikken.

Uiteraard misten we ook de boot van 7.00 uur in de ochtend, want om die tijd horen we te slapen. Er zat dus niets anders op dan terug te gaan door de tunnel en wederom de berg te beklimmen met de haarspeldbochten, maar dat vonden we niet erg. We vervolgden onze weg en hadden intussen de conclusie getrokken dat de geplande tour wat verkleind moest worden. We besloten de kring in Zuid-Noorwegen wat kleiner te maken. Het was immers beter om van de reis te genieten dan als een malle overal naartoe te moeten om de geplande route te kunnen halen.

We reden door de bergen en het viel ons op dat er overal een stel schapen langs de weg stond. Op aanraden van Joris (lol), leek het ons een leuk idee om die schapen op de foto te zetten. Dus bij de eerstvolgende kudde schapen stop ik, haal mijn camera uit mijn broekzak en zie op mijn display hoe twee lammetjes achter hun moeder kruipen en hoe dat moederschaap ons als bedreiging ziet met twee grommende motoren. Het schaap kwam op ons af, dus ik maakte vlug een foto en we naaiden eruit.

Onderweg kwamen we nog wat mooie beekjes, watervallen en het Åpen Kafé tegen. Uiteindelijk vonden we een camping met een knakkert als beheerder die veel weg had van Professor Paljas van Alfred J. Kwak. "joah joah joah". Het enige wat nog mistte, was dat hij me niet aansprak met Alfred. Zijn camping had geen plaatsnummering of -afscherming, maar toch wilde hij ons twee campingplaatsen aansmeren voor onze twee tenten. Ik deed net alsof ik Professor Paljas niet begreep en zei dat we maar één plaats nodig hadden voor onze twee tenten. Hoe groot een plaats was kon je toch niet zien, want er zat geen ordening in het grasveld. Na een paar "joah joah joah's" van hem en een paar vragende blikken van mij, kregen we uiteindelijk de overnachting voor de halve prijs.

Dag: Voorbereiding Heenreis 1 2 3 4 5 Terugreis

Terug

Alle foto's van deze tour:

Terug

myspace visitor tracker