OpdePlof.nl

Francais Deutsch English
disclaimer contact stats
Untitled Document

Honda ST 1100 Pan European

Merk Honda
Handelsbenaming ST 1100 Pan European
   
Brandstof Benzine
Aantal cilinders 4
Cilinderinhoud 1084 cm3
Vermogen 74 kW
   
Massa ledig voertuig 283 kg
Massa rijklaar 290 kg

 

 

 

Voor de navigatie met pda is mijn plof uitgerust met een zelfgefabriceerde houder. Niet alleen mijn pda kan hierin, maar er is ook ruimte voor een pager en een telefoon. Ik had geen zin om hier handen vol met geld aan te spenderen, dus heb ik zelf het een en ander in elkaar gezet voor minder dan tien pegels. De houder is van aluminium omdat dit een metaal is dat makkelijk te bewerken is en in ieder geval niet zal gaan roesten. Alles wat contact maakt met de apparatuur is voorzien van een laagje vilt om krassen te voorkomen. Er is ruimte gelaten voor eventuele adapters. De foto hiernaast ziet er wel heel gay en gephotoshopt uit, maar dat komt waarschijnljk door de lichtweerkaatsing.

 

 

 

Voor de stroomvoorziening heb ik een ver deler voor een sigaretten aansteker ingebouwd, zodat ik voor de lange ritten de pda, gps-muis en telefoon tegelijk op kan laden. Dit alles is uiteraard voorzien van een schakelaar en zekering, zodat mijn gepruts niet de hele motor om zeep helpt. Het geheel zit in een zijvakje en zit daardoor in een waterdichte behuizing.

 

 

 

 

 

Momenteel krijgt de houder een kleurtje, wat er hopelijk voor gaat zorgen dat de zon niet zo vel reflecteerd op het aluminium. De kleur is ongeveer hetzelfde als de kuip van de plof, ookal lijkt het een stuk lichter op de foto door de flitser van de camera.

 

- Sanke

myspace visitor tracker